Duka kärlek med meningsfulla servetter

“Att de bara orkar” tänker jag ibland när jag scrollar genom flödet på Instagram och ser hur folk flyttar om på hyllor och tar en #shelfie, dukar sådär otroligt fint till en #vardagsmiddag (jag gör inte ens så fint till jul …) och snor ihop något #lättlagat som “bara” tog tre timmar. Jag försöker att inte jämföra, utan tänker bara att det är fantastiskt hur folk och gåvor är olika – för visst är det?

Och jodå, jag har mina sådana #projekt också, och just nu är köket – helt ärligt – så fullt av plantor in the making att vi inte ens kan sitta vid matbordet. Tro mig, var-en-da-ste liten yta som solen kan tänkas falla in på står det något spensligt som sträcker sig mot solen och längtar efter frostfria nätter. När folk kikat in i vårt kök har jag sett det där ansiktsuttrycket, “att de bara orkar”-looken (som i ärlighetens namn är något uppblandad med “hon är inte helt klok”-blicken). Haha, så roligt! De skulle bara veta att mina #grönafingrar drar mer åt grönmögel-hållet än åt klorofyll, men jag jobbar på saken. Så länge är det faktiskt riktigt roligt!

Ett av de roligaste servett-minnena var när min pappa dukade “fint” med servetter en helt vanlig kväll för några år sedan. Han klippte upp varje servett till fyra rutor och lade en bit på varje tallrik för att liksom skilja på vardag och fest. En vardag sölar man tydligen mindre! Servetterna var dessutom från oss och det gamla uttrycket #bagarensbarn fick en uppdaterad version: #bagarenspappa

Så, vem vet, jag kanske går och blir en #shelfie-person en vacker dag, jag med, när #längtantilllandet gått över, men så länge har jag i alla fall tänkt att förbättra det där med dukning. En servett gör ju faktiskt hela grejen och lyfter hela måltiden! Vi har fått rapporter om hur gäster, där någon fantastisk kund dukat med servetter från oss, frågat om de får ta med servetten hem, eftersom budskapet var så bra. Det är det absolut bästa servett-berömmet vi någonsin fått och då är det ju väldigt onödigt att inte duka med sådana servetter när de faktiskt gör skillnad.

Klicka hem lite servetter och se om du får någon respons, du med! Kom bara ihåg att klicka hem så att de räcker laget runt, så du slipper ta fram saxen …

Allt gott! / Josephine

PS: Du har väl fått med dig att LILA är årets färg? Så förutom att du gör din #vardagsmiddag otroligt snygg och minnesvärd, är du dessutom #inne 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.