Hopp uppåt väggarna

Har du slutat hoppas på någon? Någon som inte går att lita på, någon som inte håller vad som lovats? Det kan vara sjukdom, missbruk eller annat som ligger bakom till att personen inte går att lita på och till sist ger man nästan upp.

Gud är en att lita på. I bibeln står det 365 gånger att vi inte behöver vara rädda, att han är med oss. Det står att han är en hjälp i nöden, “väl beprövad”. Det där är ett av mina absolut favoritbibelord och det poppar alltid upp inom mig när jag behöver det som mest. Någon som är väl beprövad och som ändå hållit vad som lovats, det är någon att hoppas på.

Bibelordet på den här tavlan ger mig hopp. Att folken vänder sig till honom, hoppas på honom och får hjälp, det betyder ju att även lilla jag kan hoppas på honom. Varje dag.

Vi flyttade i somras och har fortfarande ett fläckvist flyttkaos där ute i skogen, men runt soffan börjar det arta sig och den här postern hänger förstås just där. Där i favorithörnan kan jag krypa upp med min kopp te, titta ut över leråkern till tomt, halvfärdiga byggprojekt och jordhögar, lyssna till trädens sus och bara sitta och hoppas. Fint ändå!

Och till hans namn skall folken sätta sitt hopp.
Matteus 12:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.