Skriver du listor?

Om jag stannar upp och funderar är jag nog en list-människa ändå. Jag har listor till mataffären, till större projekt hemma och små att-göra-listor som jag kryssar av lite nu och då och cashar in vuxenpoäng på. Check på den!

Men på jobbet … kära nån, här exploderar mina listor! Och inte bara till en, märk väl, utan listor. I plural. En titt på skrivbordet – som för övrigt måste röjas, vem har lagt alla knäppa grejer här? – visar att det säkert ligger tio olika listor här och att flertalet har samma uppgifter oändligt fult nerklottrade. I vintras tog jag mig i kragen och sammanställde alla mina to-do’s till ett A3 med pyttepytteliten skrift, och ändå höll jag knappt att få plats med allt. Men vet du, den blev för vuxen, på något vis, och tog ju aldrig slut. Usch, så tråkig! Nej, det ska vara lagom stora lappar med lagom många uppgifter så att man kan kryssa av dem lagom ofta och TÄNK så fantastiskt: sådana finns nu här hos oss!

Vi har precis packat upp sex varianter med magnetblock och de blev verkligen perfekta. Med en magnet på baksidan som är stark nog att hålla blocket på plats på kylen hänger den nu redo för alla livets uppgifter. De är tryckta här i Sverige på schysst FSC-papper, har 50 linjerade ark och är bara så fina. Spana in!

Men, tillbaka till mitt skrivbord. Jag tror jag måste sätta upp “städa skrivbordet” på listan omgående. Nej, förresten, stryk det. “RÖJ skrivbordet, bana väg!” ska det stå. För här samsas alla halvfärdiga projekt (note to self: sätt upp på listan att göra klart!) med en uppsjö objektiv till kameror, teckningar från barnen, produktprover, ett tiotal blaffiga ringar, färgkartor, tvåsiffriga mängder nagellack … och en makrillburk. Haha, vilket härligt tvärsnitt av livet!

Vad har du på dina listor? Och ännu hellre, vad vill du ha för text på din lista? Min blev den här och den texten, från Predikaren 3, är ju helt klockren på en lista. Allt har sin tid. 

Tack och lov för det!

2 thoughts on “Skriver du listor?

 1. Allt ligger i hans hand
  Överlämna allt
  Lite i taget
  Imorgon är en annan dag
  Tacksamhetslistan
  I mina böner/ bönelistan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.