En stor liten knapp

När vi drog igång firman för 17 år sedan köpte jag en knappmaskin och komponenter till att göra knappar. Och som jag gjorde knappar! När jag hade skurit ut motivet, placerat i knappmaskinen, dragit hårt i den manuella spaken tills det knäckte till två gånger per knapp och gjort 100 000 knappar, då slutade jag räkna. Haha, vilka tider! Jag hade en ständig “knapp-valk” i handen och rätt ont i ryggen, om jag minns rätt, men – hey! – möjligheter kommer i arbetskläder, eller hur?

Sedan många år tillbaka beställer vi tack och lov färdiga knappar i tusentals åt gången. Nu har vi precis fått hem en ny sådan leverans med en massa fint och jag blir lite djupsinnig, om det är rätt ord. Alla dessa små knappar med stora budskap, tänk vad de har fått uträtta! Vi har haft kunder som berättat hur de gett en knapp till alla kollegor och hur kollegor – på riktigt – börjat gråta av budskapet. En annan kund berättade hur hon gett bort tablettaskar till några som kämpar sig tillbaka från missbruk. Hon berättade att en av mottagarna stälde tablettasken på en hylla hemma, tog fram den varje dag, läste texten högt och sa med en röst präglad av hårt liv att “en dag ska jag tro på det som står”. Texten? Att personen var älskad, värdefull, dyrbar och allmänt bra.

Hos oss hittar du knappar per styck och i flerpack och jag ber och hoppas så att texterna ska få betyda massor för de som får en stor liten knapp.

Knappmaskinen? Den står något dammig på en hedersplats här på mitt kontor. Allt börjar i det lilla och ofta med hårt arbete och det är bra att påminna sig om ibland när livet rusar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.